Kolesarski izlet na sotočje Drave

Sotočje Drave, pogled proti Mariboru

S kolesom sem se odpravil od Zlatoličja proti Kidričevem in nazaj. Na poti nazaj sem ob Dravi gledal sotočje … ko sem prišel do Hajdoš, me je zamikala makadamasta pot. Imela je znak prepovedan promet. Premikavno je bilo. Občasno je na kolovozu bila luža. Po kakšnem kilometru pa šuma. Bolj, kot sem noter peljal, bolj je bila zaraščena. Malo blatna.

Sotočje Drave, pogled proti Ptuju

Grmičevje je bilo tako gosto, da je bila ravno ena ozka potka. Naenkrat pa čez progo poševno podrto drevo. Na eni strani je bilo ravno dovolj prostora, da sem se spustil tik nad belanco in se peljal pod njim. Ni bilo treba s picikla. Šuma je bila že zelo gosta, ko se je naenkrat odprlo in na desni sem spet videl Dravo. Vedel sem, da ni več daleč. Mrčesa je bilo vedno več. Nato pa pred mano tako lep pomol.

Prispel sem na sotočje Drave pred Ptujem. Tukaj se združi Drava, katere prihaja 20 kubikov iz Melja (naravni tok) in 600 kubikov iz Zlatoličja (kanalski tok). Fascinanten pogled in občutek, ko si na koncu pomola obdan z Dravo in razgledom na Ptujski grad. Priporočam.