Zagon Novic napredka

Po slabem letu in pol od zagona facebook strani Novice napredka, sem se odločil za zagon svoje spletne strani. FB page, sem 30. decembra 2016 začel z opisom:

Novice napredka, napredka za človeštvo, za skupnost za vse. Brez negativizma. Moderirano in objavljano po subjektivnem okusu Danila Majheniča.

Vzgib nastanka strani je bil takrat in je še danes v tem, da v klasičnih medijih ni pretiranega poudarka za novice, ki pozitivno vplivajo na družbo. Drama se klika, kliki prinesejo denar od prikaza reklam na stran. Logično je, da kapitalistično naravnani mediji kažejo zgodbe, ki nosijo več denarja. Vsekakor bi pa od sedme sile pričakoval tudi neko moralno obvezo in čutenje, kako vplivajo na obnašanje družbe.

Verjamem, da novice o napredku v ljudeh povzročijo olajšanje in misli na to, kako je življenje lepo. In to je tisto, kar navsezadnje šteje za našo srečo?

Na tej strani se tako lahko pričakujejo zgodbe, ki jih preberem in govorijo o napredku. Takšnem ali drugačnem. Novice pišem za lastno zadovoljstvo in v svojem prostem času, tako da ne obljubljan rednih novic, obljubljam pa novice, ki so mi všeč in jih smatram napredne za družbo.

Kaj bo prinesla prihodnost? Jaz sem pustim presenetit.